• Pupillen elftallen bij FC RDC

 • Zaterdag morgen, half negen in de ochtend, kom jij vol spanning het voetbalveld op gelopen. Je mag eindelijk je eerste (echte) wedstrijd spelen. De hele week heb je hier naar uitgekeken en ver voor de wedstrijd had jij jouw voetbaltenue al aan, want vandaag is je dag! Na een lekkere warming-up met de bal gaat het fluitje van de scheidsrechter en begin jij aan jouw eerste wedstrijd. Een wedstrijd waar jij maandag vol trots over vertelt in de klas. Dribbelen, drijven, overspelen, samenwerken, schieten en scoren en dat in het mooie FC RDC tenue, wie wil dat nou niet!

  Na de mini’s, of zonder ‘mini-ervaring’, ga je voetballen bij de pupillen. Bij de pupillen train je twee keer in de week en speel je op zaterdagochtend een wedstrijd. Bij de pupillen bij FC RDC staat spelplezier en ontwikkeling voorop! In de pupillen, voetbal je van de onder 8 t/m de onder 13. In de onder 8, 9 en 10 speel je 6 tegen 6 op een kwart veld. In de onder 11 en 12 speel je 8 tegen 8 op een half veld en in de onder 13 speel je 11 tegen 11 op een heel veld. Iedere leeftijdscategorie heeft zijn eigen spelregels. Als pupil krijg je hierdoor een brede basis voor jouw verdere sportloopbaan.

  Bij FC RDC staat de bal centraal bij de pupillen. Wij vinden dat je het beste leert voetballen, en zoveel mogelijk spelplezier hebt, als je zo vaak mogelijk de bal kan raken. De enthousiaste trainers willen jou hier graag bij helpen, zodat jij beter leert voetballen en meer spelplezier hebt. Bij FC RDC proberen wij ieder kind op zijn of haar eigen voetbalniveau in te delen, zodat veel balcontacten voor iedereen haalbaar zijn. Ook kijken we gericht naar vriendjes en vriendinnetjes, want voetballen met vrienden en vriendinnen is natuurlijk het leukste wat er is!

  Lijkt het jou leuk om eens een kijkje te nemen bij één van onze pupillen teams? Wil je kijken of voetbal iets is voor jou? Of wil je graag eens een keertje mee komen trainen? Dat kan! Neem gerust contact op met één van de coördinatoren:

  Mini’s, onder 8 t/m onder 11: Marc Brouwer (0647254704) – jo7@fcrdc.nl
  Onder 12/ 13 en 15 t/m 19:  - jeugdcoordinator@fcrdc.nl