• Meiden en dames voetbal

  Al enige jaren (2015) werken FC RDC en Sportclub Deventer samen op het gebied van meidenvoetbal. De meiden speelden gewoon samen in hetzelfde team en trainden/speelden op de accommodaties van zowel Sportclub  Deventer als FC RDC. Toen was het vooral praktisch: om samen meer meidenteams te kunnen vormen die in competitie konden spelen. In bepaalde leeftijdscategorieën werd de samenwerking gezocht zodat er 1 of 2 teams extra gevormd konden worden. Van daar uit werd het mogelijk om ook teams zodanig samen te stellen dat elke speelster op haar eigen niveau kan voetballen.

  Op 29 mei 2021 is het moment dat we de samenwerking hebben verstevigd in de vorm van een SVO (een speciale samenwerkingsvorm binnen de KNVB waarbij de meiden en dames van verschillende voetbalverenigingen samen een “eigen club” vormen die onder beide moederverenigingen valt). We hebben dus ons eigen naam, een eigen bestuur bestaande uit leden vanuit beide verenigingen, een eigen begroting en een eigen tenue!
  De samenwerking is uitgegroeid tot meer dan 160 jeugdspeelsters in 11 teams, verdeeld over alle (junioren) leeftijdscategorieën, een vrouwen elftal en een 7x7-team. Om dit alles te kunnen faciliteren wordt er gebruik gemaakt van de accommodatie van beide voetbalverenigingen zowel voor de trainingsavonden als voor de wedstrijddagen.

  SVO Deventer ’21 maakt het mogelijk om extra aandacht te geven aan de ontwikkeling van het meiden- en damesvoetbal. We hebben hiervoor onze technische commissie en een opleidingscoördinator (Albert Broekhuis); zij zullen de speelsters van SVO Deventer ’21 ondersteunen om zichzelf te verbeteren en zo zullen we als geheel steeds beter presteren als vereniging!
  Dat willen we bereiken door een open en transparante vereniging te zijn, waarbij iedereen elkaar op een positieve manier kan/mag aanspreken en we elkaar helpen om samen beter te worden.

  Voetballen doe je voor je plezier; daarom streven we ernaar om een fijne en veilige plek te creëren waar iedereen tot zijn/haar recht kan komen. Winnen is leuk, maar samen een goede teamprestatie neerzetten is geweldig: los van het resultaat.
  Voetbal is tenslotte een teamsport!

  Meer informatie of lid worden: info@svodeventer21.nl

  Of bezoek de website: www.svodeventer21.nl