• Zaterdag 7 mei stond voor FC RDC JO19-1 de oefenwedstrijd tegen het sterke Schalkhaar JO19-4 op het programma, uitkomend in de 3e klasse. Deze ingelaste wedstrijd kwam in de plaats van de thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte. Dit duel werd reeds drie keer afgelast door de tegenstander die door de KNVB uit de competitie is genomen.

  Het was een warme benauwde middag om te voetballen. De teams hadden hier zichtbaar last van. De scheidsrechter legde het spel na 25 minuten stil voor een korte drinkpauze.

  De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, Schalkhaar die de bovenliggende partij was, FC RDC die met man en macht de tegenstander ver van het doel probeerde te houden. De passing van de thuisploeg was niet al te best, aan inzet echter geen gebrek. In de eerste helft geen grote uitgespeelde kansen voor RDC. De gasten kwamen met een fortuinlijk doelpunt aan de leiding en zo werd de ruststand 0-1.

  De tweede helft kwam JO19-1 meer uit z’n schulp. RDC kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Schalkhaar. Na 10 minuten spelen werd het echter 0-2 nadat keeper Kay een hard afstandsschot niet onder controle kreeg waarna de rebound een eenvoudige prooi werd voor Schalkhaar. RDC liet zich niet van de wijs brengen door deze tegenslag en ging meteen op zoek naar de aansluitingstreffer. Een schot ging rakelings naast het doel. Schalkhaar kwam kort daarna zelfs op 0-3 nadat een ogenschijnlijk makkelijke bal verkeerd beoordeeld werd door de keeper. Onnodig, geflatteerd en zeker niet conform het wedstrijdbeeld.

  De wedstrijd leek beslist, maar niets was minder waar. De mouwen werden maar weer eens opgestroopt en RDC ging op jacht naar een doelpunt. Die kwam er al snel, Brendon liet de keeper kansloos en kon zo de stand een draaglijker aanzien geven, 1-3. Schalkhaar zocht de aanval en Kay kon met een prima redding voorkomen dat de wedstrijd definitief in het slot ging. Na een scrimmage voor het doel van Schalkhaar was het Casper die het laatste zetje kon geven 2-3.
  Deze onverwachte aansluitingstreffer bracht ongekende krachten los bij JO19-1.

  Schalkhaar probeerde orde op zaken te stellen om met een snelle uitval de 2-4 te scoren, de bal ging echter ruim naast het doel. Ruben werd als rechtsbuiten ingezet en zorgde met een Deventer kwartiertje voor een enorm spektakel. Eerst scoorde hij de 3-3 en kort daarna via een counter zorgde hij ervoor dat de wedstrijd volledig op zijn kop werd gezet door zelfs de 4-3 te scoren.

  Met nog 5 minuten op de klok ging Schalkhaar va-banque spelen om alsnog de gelijkmaker te scoren. JO19-1 probeerde juist het tegenovergestelde door met man en macht de voorsprong te verdedigen. De gasten forceerden een corner, opnieuw ontstond een scrimmage voor het doel en Schalkhaar werkte de 4-4 tegen de touwen. RDC probeerde na de aftrap meteen gevaar te stichten, Schalkhaar leek de bal te kunnen onderscheppen voor een gevaarlijke tegenaanval. Door er fel bovenop te zitten kwam JO19-1 toch weer in balbezit. Ruben kon daardoor alleen op de keeper afgaan, bleef koel en kon zo de 5-4 aantekenen, de keeper vertwijfeld achterlatend. De sensatie leek compleet. Na de aftrap probeerde Schalkhaar nog een aanval op te zetten maar RDC gaf niets meer weg.

  Enorm was dan ook de vreugde toen de scheidsrechter het eindsignaal liet horen en de zege veilig was. Ongekend deze overwinning van het collectief. Het bewijs dat ook na een 0-3 achterstand de wedstrijd niet altijd een gelopen koers is. Met strijd en passie en het geloof om toch een doelpunt te kunnen maken en zelfs een wedstrijd te draaien is een groot compliment waard. Chapeau mannen.