• Vandaag zaterdag 14 mei reisde JO19-1 naar Luttenberg voor de uitwedstrijd tegen SDOL. De Luttenbergers stonden één punt boven de Deventenaren. Wilde de ploeg uit de Koekstad nog stijgen op de ranglijst, moest er gewonnen worden.

  Eerste helft

  JO19-1 begon de wedstrijd geconcentreerd en liet de gastheren vanaf de aftrap merken dat het een lastige middag zou worden. Met fris aanvallend voetbal werd SDOL in de verdediging gedrongen. RDC had het betere van het spel, de thuisploeg kon aanvankelijk amper een goede aanval opzetten. Dit probeerden zij echter te compenseren met fysiek voetbal.

  De eerste grote kans van RDC ging ruim naast. In een spaarzame tegenaanval belandde de bal pardoes op de bovenkant van de lat. RDC was gewaarschuwd. JO19-1 kwam daarna vrij snel op een dik verdiende 0-1 voorsprong door een knap doelpunt van Tom die de keeper kansloos liet met een diagonale schuiver laag in de hoek.

  Diverse grote kansen werden daarna jammerlijk om zeep geholpen om de score uit te bouwen. Brendon ging alleen op de keeper af, werd vervolgens gevloerd, de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen. Op het moment dat RDC dacht met een 0-1 voorsprong te gaan rusten, sloegen de Luttenbergers onverwacht toe en bepaalde daarmee de ruststand op 1-1.

  Tweede helft

  Na de thee ging RDC opnieuw op zoek naar een voorsprong. Zou het de 2e helft net zo’n spektakelstuk worden als afgelopen thuiswedstrijd tegen Schalkhaar?
  De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Voor de toeschouwers was het een leuke aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken.

  JO19-1 kreeg enkele goede mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen, vooralsnog wilde de bal er niet in.
  SDOL wist zich hierdoor gesterkt en gaf zich niet zomaar gewonnen, waardoor het duel spannend bleef en het aanzien meer dan waard bleef.

  Ruben schoot de bal na een onnavolgbare mooie actie in het doel waardoor de Deventenaren dik verdiend opnieuw op voorsprong kwamen 1-2. Dit gaf de ploeg wat meer lucht en vertrouwen. JO19-1 bleef verzorgd en aanvallend voetballen, Giel maakte er vervolgens met een harde knal 1-3 van. De thuisploeg wilde niet capituleren en deed er alles aan om snel de aansluitingstreffer te maken. De ploeg uit Deventer verdedigde echter prima, gaf niet of nauwelijks kansen weg, gesteund door Kay, de keeper die een degelijke partij keepte. Goed verdedigingswerk verder van de mannen Balthazar, Bram, Colin en Casper. Bryan die zowel als verdedigende middenvelder als back een meer dan verdienstelijke partij speelde.

  Het middenveld was vandaag ook prima op dreef met Jaïr, Bryan en Matthijs en Edward. Jaïr kon aan de linkerkant diverse keren gevaarlijk worden voor het doel en veel pech had met de afronding. De aanval met afwisselend Tom, Ruben, Giel, Brendon en Jorden was regelmatig een plaag voor de verdediging. Ruben dreef met enkele schitterende acties de verdediging tot wanhoop. Uit één van deze aanvallen leek hij voor de tweede keer te scoren, Tom gaf echter net het laatste tikje en bepaalde daarmee de eindstand op 1-4.

  Prima overwinning van het collectief, er werd gevoetbald, gebikkeld en de inzet was ruim voldoende met bij vlagen zeer aantrekkelijk voetbal. En dat op een warme dag die in beide helften kort werd stilgelegd voor een extra drinkpauze.