• Zaterdag 9 april stond voor FC RDC JO19-1 de zware uitwedstrijd tegen Blauw Wit ’66 JO19-2 uit Holten op het programma. Een geduchte tegenstander tegen wie wij het doorgaans erg moeilijk hebben. Met 14 spelers reisden we naar Holten.

    Op een zeer zwaar veld was voetbal amper mogelijk. Regen, hagel, wind en zon waren vandaag de weersomstandigheden. Een ouderwets voetbalgevecht zou het opleveren met modder aan de poten.

    JO19-1 had de eerste helft de wind letterlijk in de rug. We probeerden te voetballen, hadden het beste van het spel. Blauw Wit kreeg moeilijk vat op ons en probeerde met fysiek voetbal ons uit het spel te halen. De prima scheidsrechter had het duel echter goed in de hand. Door een enorme hagel en regenbui leek het duel tijdelijk gestaakt te worden, de scheidsrechter liet echter doorspelen. Weinig kansen in de eerste helft aan beiden kanten, meer glijpartijen en felle duels over en weer. JO19-1 maakte twee prima doelpunten door Jorden en Brendon en gingen zo de rust in met een verdiende 0-2 voorsprong.

    Na de thee ging JO19-1 in het eerste kwartier van de tweede helft vol voor de derde treffer om zo het duel in het slot te gooien. Door de sterke tegenwind was het bijna ondoenlijk om de bal fatsoenlijk rond te kunnen spelen. Het zou uiteindelijk een slijtageslag opleveren. Aanvankelijk wisten wij, maar ook onze tegenstander geen enkele kans te creëren. Met nog 20 minuten te voetballen schoot Blauw Wit de aansluitingstreffer tegen het net, 1-2. Gesterkt door dit doelpunt gingen de gastheren de druk op ons doel verhogen en werd er fysiek nog een schepje bovenop gedaan. JO19-1 verdedigde prima maar probeerde desondanks ook te blijven voetballen. Twee enorme kansen op 1-3 leverde dat nog op om het duel voortijdig te kunnen beslissen. Deze kansen waren helaas niet besteed aan Brendon en Tom.

    Blauw Wit ’66 bleef zodoende in de wedstrijd en dat leverde enkele hachelijke momenten op voor het doel van Kay, die nog een bal tegen de lat zag belanden. Spanning bleef verzekerd tot de laatste minuut. JO19-1 bleef echter overeind en boekte een zeer verdiende overwinning in Holten. Een overwinning van het collectief betekende natuurlijk een feestje in de kleedkamer.

    Bij terugkomst was het feest met muziek bij FC RDC reeds gaande. Dit ter gelegenheid van de (reeds twee keer door corona uitgestelde) officiële opening van ons volledig gerenoveerde clubhuis. Jeugd, spelers, staf, bestuur, ouders/verzorgers, familie en genodigden waren uitgenodigd. Wat hebben we er allemaal lang op moeten wachten. De middag/avond was geweldig en een groot succes. Wat mógen en kunnen wij met z’n allen trots zijn op onze familiaire club FC RDC met al zijn leden en vrijwilligers.