• Zaterdag 30 september stond de thuiswedstrijd tegen SVVN 3 uit Nijverdal op het programma. Met maar liefst 11 nieuwe gezichten in het team treedt RDC 3 dit seizoen aan in de 5e klasse. Het zal even wennen zijn, het begin is er na een aantal bekerwedstrijden te hebben gespeeld. Het team zal op elkaar ingespeeld moeten raken om een eigen gezicht te gaan krijgen. De spelers hebben er zin in, de competitie is begonnen!

  Eerste helft

  We wilden er thuis vanaf de aftrap vol voor gaan door meteen druk te zetten. De tegenstander had dezelfde gedachten en zo was SVVN uit Nijverdal de eerste 20 minuten de bovenliggende partij.
  RDC 3 probeerde onder de druk vandaan te komen wat aanvankelijk niet lukte door het hoge tempo van de tegenstander die duidelijk al beter op elkaar ingespeeld waren. Keeper Kelvin moest daarbij enkele keren handelend optreden

  Na slechts 10 minuten spelen kregen wij reeds te maken met het vroege uitvallen van onze rechtsback Jordy. Hij werd vervangen door Javier die een belangrijke rol zou gaan spelen in deze wedstrijd. Onze benjamin wat ‘’de jongste” betekend, kreeg te maken met een grote zware imposante verschijning als tegenstander. Onze kleine “grote man”, slechts 16 jaar jong, beet zich vast als een luis in de pels en deed dit met verve, was fel, speelde met passie, geweldig om te zien.

  RDC 3 kon aanvankelijk slechts enkele speldenprikjes uitdelen, gevaarlijk werden we echter niet. Jorrit was het die onverwacht met een droge harde knal de 1-0 liet aantekenen. De gasten waren even van slag. Hierdoor kregen wij enkele niet te missen kansen om de score verder uit te bouwen, gescoord werd er niet. Onder andere Milan, Jorrit 2x en Jaïr alleen vrij voor de keeper wisten het net niet te vinden. Ook een doelpoging binnenkant paal trof helaas geen doel om het duel vroegtijdig op slot te gooien.

  De verdediging stond als een huis onder aanvoering van aanvoerder Robin. Het middenveld voetbalde prima en de aanvallers konden zich naar hartenlust uitleven.
  Tweede helft

  Na de thee probeerden wij op dezelfde voet verder te voetballen. De tegenstander kreeg enkele kansen maar de keeper of het houtwerk stonden in de weg. Het duurde tot de 80e minuut dat Daan de bevrijdende 2-0 liet aantekenen. De vermoeidheid begon parten te spelen, het team wist echter niet van buigen of barsten. Het werd nog wel even spannend toen in de 88e minuut de stand onverwacht een ander aanzien kreeg, AVVN kwam terug naar 2-1. Verder liet RDC 3 het echter niet komen. Door keihard met en voor elkaar te werken werd een verdiende maar prachtige overwinning behaald, tres puntos !