• Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe gezichten te herkennen bij het eerste elftal van FC RDC. Via deze weg willen wij deze nieuwe jongens zichzelf laten voorstellen aan jullie. De zevende en tevens laatste nieuwe speler die zich voorstelt is Marc Brouwer.

  Marc Brouwer
  26 jaar
  Centrale verdediger of middenvelder

  Ik woon samen met mijn vriendin in Deventer en werk momenteel met bij Ordina in Nieuwegein. Ordina is een IT-dienstverlener die momenteel de overgang van detacheringsorganisatie naar strategische consultancy partner maakt en daar mag ik mijn steentje aan bijdragen. Naast mijn werk ben ik bij FC RDC ook actief als trainer en Hoofd opleiding onderbouw (onder 7 t/m 12).

   

  Ik ben ooit als jochie van 5 na de zwemles gestart bij c.s.v. De CJV’ ers. Mijn ouders kwamen uit Diepenveen, dus zij stelden voor om daar te gaan voetballen, maar ik wilde per se voetballen bij de club van mijn opa Pepe (bij FC RDC natuurlijk wel bekend met de Pepe tribune en Pepe cup). Ik heb in de jeugd van c.s.v. De CJV’ ers gespeeld tot en met de C en daarna één jaartje bij Sportclub Deventer B1, omdat Sportclub en c.s.v. De CJV’ ers zouden gaan fuseren. Toen dat niet doorging ben ik teruggegaan naar c.s.v. De CJV’ ers en heb ik daar als B-junior mijn debuut in het eerste mogen maken in de 2e klasse. Mijn debuut was een speciaal moment, omdat het op mijn 17e verjaardag was en het tevens ook de laatste wedstrijd van c.s.v. De CJV’ ers was, omdat ze zouden gaan fuseren met RDC tot FC RDC.

   

  Bij FC RDC ben ik na de fusie in het eerste jaar begonnen in de A1, maar na de winterstop ben ik definitief overgegaan naar de selectie. In de eerste twee seizoenen hebben we op een haar naar promotie naar de 1e klasse gemist, twee keer in de finale van de nacompetitie uitgeschakeld. De eerste keer door Blauw Geel en de tweede keer door FC Zutphen. Het seizoen erna vertrokken de trainers (Robert Slinkman en Bjorn Rutten) en vertrokken er ook veel spelers, waarna helaas de neerwaartse spiraal ingezet werd en we twee keer op rij degradeerde. In ons laatste jaar in de 2e klasse kwam mijn broertje Joost terug bij FC RDC vanuit GAE en daarvoor FC Twente. Zijn komst was voor mij een hoogtepunt, want samen met mijn broertje in het eerste voetballen was voor mij wel een kleine droom die uitkwam. Na een jaar 3e en twee jaar in de 4e klasse, waarin ons doel promoveren niet lukte, ben ik naar Colmschate gegaan. Ik heb een leuk seizoen gehad bij Colmschate in een warm team, maar ik was wederom veel geblesseerd. Daarom heb ik met mijn maatje Aldo Joaquim een vrienden team gestart bij FC RDC (het derde). We hebben twee leuke seizoenen gehad met het derde, maar ik miste het selectievoetbal. Ik heb aan het einde van afgelopen seizoen nog een paar keer meegetraind bij het eerste en ook nog 5 wedstrijden meegedaan, waarna ik heb besloten om weer bij het eerste aan te sluiten. Helaas is het derde voor volgend seizoen uit elkaar gevallen, maar ik vind het wel ontzettend leuk dat Tycho ook aansluit bij het eerste en dat er ook nog 7 aansluiten bij het 2e, zo zullen we elkaar iedere zaterdag blijven zien! :)

   

  Voor mezelf hoop ik dit jaar fit te blijven en veel te kunnen spelen en daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan het team. Ik behoor tot de ‘oudjes‘ van onze groep, dus ik hoop met mijn ervaring ook de jonge spelers te kunnen helpen. Verder hoop ik dat we mooi aanvallend voetbal kunnen spelen en veel plezier met elkaar kunnen maken zowel op het veld als naast het veld. We hebben een ontzettend leuke groep, dus daar zal het zeker niet aan liggen. Afgelopen seizoen was het namelijk ook al heel gezellig in de kantine. We hebben ons aardig versterkt en we hebben een technische staf met ontzettend veel voetbal kennis, maar we hebben nog steeds een jonge groep en het zal wat tijd vergen om op elkaar ingespeeld te raken. Daarom denk ik dat een plek boven in de middenmoot reëel is en een plekje in de top 5 een mooie doelstelling! Het zou mooi zijn als we kunnen verassen en een nacompetitie plek kunnen bemachtigen.

   

  Ik denk dat we een leuke competitie hebben met veel tegenstanders in de omgeving. 4 Deventer ploegen en veel bekenden. Ik verwacht een mooi seizoen en heb er ontzettend veel zin in! Ook gaaf om met een aantal van mijn voormalige pupillen zoals Martijn, Jesse, Daniel en Ronel samen te spelen. Jongens die ik vroeger getraind heb en nu teamgenoten zijn. Daarnaast ook weer samen met mijn broertje, het gaat een mooi seizoen worden!