• FC RDC heeft zich wederom van zijn beste kant laten zien. Nummer 2 Blauw Wit werd terecht met 2-0 verslagen door een ontketend FC RDC.

  Uiteraard lagen meerdere scenario’s klaar maar bij winst was FC RDC veilig en het vloog uit de startblokken. Keihard werkend en bij vlagen prachtige aanvallen leverden een 2-0 ruststand op. De eerste treffer van Kai van de Beld was fenomenaal door slecht uitverdedigen van Blauw Wit vanaf de middenlijn af te straffen! De prachtgoal van Kai leverde nog meer energie op.

  Verdedigend haddden Joost Brouwer en Sander Bezem het samen met Ronel Antonia, Marc Brouwer en Tycho Dellink het geweldig voor elkaar met daarachter de betrouwbare Jesse Klopman. De 2-0 liet niet lang op zich wachten want Kai werd prachtig vrijgespeeld waardoor Roy Gerritsen door wederom op de juiste plek te staan de score kon verdubbelen.

  Na rust direct een grote kans voor Roy na een prachtige steekbal van Stijn Rorije. De paal belette de 3-0.

  Blauw wit drong aan maar FC RDC gaf geen krimp want altijd was daar wel weer een hoofd of voet van een FC RDC speler die ertussen zat. Daniël Savelkoel was wederom sterk in de duels en ging tot het uiterste om het spel van Blauw Wit te ontregelen. De vermoeidheid sloeg toe en de spanning kreeg de overhand. De keihard werkende Luuk Helms had het duel in het slot kunnen gooien maar het bleef spannend tot het eind zonder dat er veel echte kansen werden weggegeven. Victor Evenblij en Milan Beumer liepen zich het snot voor de ogen om de zege over de streep te trekken en dat lukte.

  De enorme ontlading was prachtig! We hebben het geflikt! Trots op de enorme teamprestatie werd in de middencirkel het feest gestart en werden de spelers luidkeels toegejuicht door ons tweede elftal dat eveneens voor de derde keer op rij had gewonnen.

  Een hele mooie middag voor FC RDC dus. De spanning is er af en proberen de laatste 2 wedstrijden zo goed mogelijk te spelen tegen Terborg en Sportclub Deventer.